Biešu - siļķu riņķis
- 0,5 kg vārītu sarkanu biešu
- 200 g siļķu
- 6 olas
- 1 sīpols
- 2 ķiploku daiviņas
- 400 g skābā krējuma ( krējuma majonēzes maisījuma)
- sāls
- cukurs
- 4 šķēles melnās grauzdētas maizes
- 15 g želatīna
Bietas sarīvē, pievieno caur ķiploku spiedi izsoiestusķiplokus, samaisa
Olas , siļķi , sīpolus sasmalcina un sajauc.
Pievieno krējumu, izšķīdinātu želatīnu. Samaisa 1/3 daļu krējuma maisījuma ar bietēm, bet pāri palikušo krējuma maisījumu ar siļķi - olu masu. Masu atstāj sabiezēt.
Formas apakšā kārto pa pilnai ēdamkarotei biešu ķiploku masu pārmaiņus ar siļķi - olu masu, kamēr formas pamata riņķis ir pilns. Abas masas liek pa kārtām.
Pa virsu noklāj grauzdētas maizes gabaliņus.
Novieto aukstumā sastingt.