Klasiskā majonēze
Klasiskā majonēze
Bāzes recepte
2 olas dzeltenumi Ielieciet mikserī „Turbo Sheef” olas
50 gr sinepes dzeltenumus un 50 gr eļļas. 3x apgriežat
300 ml augu eļļa miksera rokturi. Ielejiet caur piltuvīti
Pēc garšas: sāls un pipari atlikušo eļlu un samaisiet. Pieberiet sāli, piparus un gatavs!
Pievienojiet vienu no zemāk esošajām sastāvdaļām:
Mērce „Muslins”: pievienojiet 2 sakultus olu baltumus.
Rozā mērce: pievienojiet 25 gr kečupa, 15 ml viskija.
Ķiploku mērce: pievienojiet divas sarīvētas ķiploku daiviņas.
Mērce ar zaļumiem: pievienojiet 100 gr sagrieztus zaļumus (pētersīļus, dilles, lokus,koriandru u.c.)
Citronu mērce: pievienojiet 20 ml citronu sulu, sarīvētu pus citrona miziņu.
Karija mērce: pievienojiet 30 gr karija pulvera.