Šampinjoni želejā ar dārzeņiem
- 200 g šampinjonu
- 2,5 dl sēņu buljona
- 10 g želatīna
- 125 g majonēzes ( majonēzes un krējuma maisijums)
- 125 g vistas buljona
- 10 g želatīna
- 250 g dārzeņu : burkāni, sīpoli, paprika, zirņi kukurūza ( labi der saldētu dārzeņu maisījums)
- 250 g sakņaugu
- 10 g želatīna
Pirmajai kārtai - šampinjonus sautē 10 min 250 g buljonā, pievieno uzbriedinātu želatīnu.
Rūpīgi izmaisa, atdzesē un lej formā. Atstāj sarecēt.
Otrajai kārtai - 10 g želatīna izkausē 125 g vistas buljona, atdzesē un pievieno majonēzi. Lēj uz pirmās, viegli sarecējušās kārtas, atstāj sastingt.
Trešajai kārtai - dārzenus sagriež gabaliņos, vāra pusmīkstus, pievieno želatīnu un atdzesē.
Kad otrā kārta ir sastingusi, uzlēj virsū trešo kārtu un ievieto aukstumā.
Pasniedz kāuzkodu, aikstajam vai zviedru galdam.