Laša torte ar riekstiem
- 200 g auksti kūpināta laša
- 200 g šampinjonu
- 50g puravu
- 2 ēd.k. eļļas
- 2 tomāti
- 400 g skābā krējuma
- sāls, pipari
- 1 ēd.k. sasmalcinātu diļļu
- 50 g sasmalcinātu grieķu riekstu
- 15 g želatīna
Puravus sagriež ripiņās, ieliek uz 3 minūtēm vāroša ūdenī, notecina. Tomātu, lasi un šampinjonus sagriež gabaliņos. Formas apakšā kārto pusi no puraviem un 1/3 daļu no laša gabaliņiem.
šampinjonus apcep eļļā, atdzesē. Krējumu saputo, pievieno garšvielas un pāri palikušos laša gabaliņus. Pievieno izšķīdinātu želatīnu.
Krējuma masu lej formā 1 cm biezumā un tai virsū kārto sagrieztus tomātus, lej vēl vienu kārtu krējuma maisījuma, uz kura karto sēnes un puravus. Tad lej vēl vienu krējuma maisījuma kārtu, kuru pārkaisa ar sadrupinātu riekstu gabaliņiem.
Pārlej ar atlikušo krējuma maisījumu.
Novieto uz 4-5 stundām aukstumā.