Ķilavu torte
- 20 ķilavu garšvielu sālījumā
- 4 vārītas olas
- 500 g skāba krējuma
- 2 ēd. k. sasmalcinātu diļļu
- 3 šķēles grauzdētas maizes
- 1 citrons
- 2 tējk. cukura
- sāls
- pipari
- 20 g želatīna
Ķilavu iztīra, noņem ādu. 10 ķilavas satin rullīšos, 10 ķilavas sasmalcina mazos gabaliņos.
Ņem 2 dl vāroša ūdens, pievieno citronu sulu, sāli, cukuru un piparus, pieliek pusi no izšķīdinātā želatīna.
Formas apakšā pārmaiņus kārto olu šķēlītēs un ķilavu rullīšus. Pārlēj ar želeju un novieto aukstumā sarecēt.
Krējumu saputo , pievieno sasmalcinatas ķilavas un pāri palikušo želatīnu, pēc tam zaļumus. Pieliek sāli un piparus.
Krējuma masu lej formā uz jau sarecējušās želejas kārtas. Pa virsu pārkaisa grauzdētas maizes gabaliņus, atstāj sarecēt uz 3 stundām.