Vīna krēms
- 4dl muskatvīna ( baltā)
- 1 kanēļa miziņa
- 3 krustnagliņas
- 4 citronu šķēlītes
- 25 g želatīna
- 7 olu dzeltenumi
- 2 dl pūdercukura
- 3 olu baltumi
- 20 ml saldā krējuma
- 1 tējk. apelsīnu un citronu miziņas
- 150 g kaltētu aprikožu
- 150 g Indijas riekstu
Vīnu uzkarsē ( nevāra) pievieno kanēļā miziņu, krustnagliņas, citronu šķēlītes( var izmantot karstvīna sajaukumu) un atstāj uz 10 min pastāvēt.
Olas dzeltenumus ar pūdercukuru saputo.
Vīnu izkāš, vēlreiz uzkarsē līdz 80 grādiem un pievieno pie saputotajiem olu dzeltenumiem.
Trauku, kurā ir masa ieliek karsta ūdens peldē un maisa 5 minūtes. Pēc tam pievieno izšķīdinātu želatīnu un atdzesē.
Atsevišķi saputo olas baltumus un saldo krējumu. Kad vīna olu masa sāk recēt, saudzīgi iecilā saputotu krējumu un olas baltumus, rīvētu citrona un apelsīna miziņu, sasmalcinātus riekstus un aprikozes.
Pagatavoto masu pilda formā un atstāj uz 4-5 stundām sastingt.
Grezno ar izkausētu marcipānu un šokolādi.